Uitnodiging 50 Jaar Sarah

Uitnodiging 50 Jaar Humor

Uitnodiging 50 Jaar Sarah – Er zijn mensen die geloven dat de wereld verloor een van zijn mooiste late 20e eeuw toneelschrijvers als Sarah Kane pleegde zelfmoord in 1999. Haar werk geproduceerd extreme reacties van critici en publiek, maar velen niet de pure poëzie van haar werk waarderen, totdat het was ook laat.

Ze werd geboren in Essex, Engeland, op 3 februari 1971. Haar ouders waren beiden journalisten en vrome evangelisten – religie een belangrijke rol gespeeld in hun dagelijks leven. Haar vader werd de area manager van de Daily Mirror voor East Anglia, terwijl haar moeder gaf het werk om te zorgen voor Sarah en haar broer. Door alle rekeningen, Kane was een intelligent kind dat leren genoten, ondersteund Manchester United FC en openlijk God besproken. Echter, in latere jaren, toen ze haar geloof verloren had, beschreef ze haar jeugdige overtuigingen als ‘de volledige geestvervulde, wedergeboren waanzin’.

Als tiener raakte ze betrokken bij de lokale drama groepen en geregisseerd Tsjechov en Shakespeare, terwijl nog op school – spijbelen op een gegeven moment een adjunct-directeur in een productie bij Soho Polytechnic zijn. Na het nemen van haar A-levels, ging ze naar de Universiteit van Bristol naar een graad in drama te nemen, met alle bedoelingen van steeds een actrice. Ze leek thuis in het theater en was immens populair met medestudenten, genieten van hun bedrijf aan de volledige en zich overgeeft aan een typisch wild sociaal leven. Ze ging knuppelen, genoten affaires met vrouwen en werd een groot bewonderaar van Jacobean drama Howard Barker’s (een keer handelend in zijn spel, “Victory”) – inleven met zijn donkere visie op het leven en de liefde.

Sarah stond als een getalenteerde actrice en regisseur, maar ergens langs de lijn, begon ze aan het hart te verliezen met haar verwachte roeping en begon te schrijven in plaats daarvan. De eerste belangrijke werk dat zij geproduceerd was “Sick”, een serie van drie monologen die werden uitgevoerd om een pub menigte in Edinburgh. De stukken betrokken verkrachting, eetstoornissen en seksuele identiteit, en haar eerste aflevering werd gezegd “ruwe” en “verontrustend” te zijn.

Ze studeerde af met een eerste van Bristol en gingen meteen naar de universiteit van Birmingham om mee te doen David Edgar’s MA playwriting cursus, die ze een hekel aan, maar voltooid omwille van haar moeder. Stiekem begon ze met het schrijven van “Blasted”, een complex stuk over geweld vanuit het perspectief van zowel slachtoffer als dader. Toen voor het eerst werd uitgevoerd bij de studenten het einde van het jaar voorstelling werd gadegeslagen door Mel Kenyon, die er al was “vol ontzag” en later bleek het moeilijk om het spel uit haar hoofd zetten. Ze schreef aan Kane en ze vervolgens ontmoet in Londen, waar Kane ingestemd met Kenyon steeds haar middel.

“Blasted” gaat over een middelbare leeftijd tabloid journalist die lijkt te sterven en nodigt een nietsvermoedende gehandicapt kind in zijn Leeds hotelkamer, verzekeren haar dat hij gewoon een beetje troost nodig heeft tijdens zijn laatste uren. Eenmaal gevangen hij overgaat tot verkrachting, vernederen en belachelijk haar voor een gewapende soldaat plotseling barst in en wreaks verschrikkelijke ravage, het draaien van de scène in een Bosnische slagveld. Het spel werd geopend in januari 1995 aan het Royal Court Upstairs, steeds de theaters meest controversiële werk in meer dan dertig jaar. Britse krant critici waren in hun element, beschrijft het als “een walgelijke feest van vuiligheid ‘, een werk” verstoken van intellectuele en artistieke verdienste “en als” het hebben van uw hele hoofd gehouden in een emmer van slachtafval “. Echter, gevestigde toneelschrijvers zoals Harold Pinter zette de reviewers, hen te vertellen dat ze “uit hun diepte” en dat “Blasted” was gewoon te complex voor hen.

Hoewel verstoord door de slating, Kane ging vier meer spelen in vele jaren te schrijven. “Gereinigd” was over liefde, dood en drugsverslaving in een concentratiekamp en, net als veel van haar werk, was nauw gevormd op real-life incidenten. Overwegende dat “Crave”, onder het pseudoniem van Marie Kelvedon geschreven, was ongeveer vier strijdende partijen van het bewustzijn van een individu en werd over het algemeen ontvangen als haar meest volwassen spel tot op dat moment. Ze schreef ook de angstaanjagende “Love Phaedra’s” en “Skin”, een korte film van de Britse Channel 4. In deze periode reisde ze door Europa, wat leidt theater workshops per dag en schrijven ‘s nachts – steeds heel een beroemdheid in Frankrijk en Duitsland.

voorbeelden kaarten 50 jaar verjaardag

Tags: #uitnodiging 50 jaar gedicht #uitnodiging 50 jaar gehuwd #uitnodiging 50 jaar goedkoop #uitnodiging 50 jaar gratis #voorbeeld uitnodiging feest 50 jaar tekst

author
Author: 
  Tekst Uitnodiging
  Tekst Uitnodiging – In de 21e eeuw is het niet ongehoord om een
  Uitnodiging Feestje
  Uitnodiging Feestje – Je zou het niet geloven, maar de manier waarop u
  Uitnodiging Met Foto
  Uitnodiging Met Foto – Of u van plan bent een 50-jarig huwelijk partij,
  Kinderfeestje Uitnodiging
  Kinderfeestje Uitnodiging – Of u van plan bent een 50-jarig huwelijk partij, een